Kamuoyunda tartışma konusu olan Atatürk İlkokulunun 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ile birlikte tam gün eğitime geçmesine istinaden Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.
Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin Yalova’da sabahçı-öğlenci olarak eğitim veren te okul olan Atatürk İlkokulunun tam gün eğitime geçeceğini açıklamasının ardından veliler, bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirmişti.
Konuyla ilgili olarak kamuoyunda oluşan; 1600 öğrencinin aynı anda eğitim alacağı ve bu durumun karışıklığa neden olacağına ilişkin iddialara karşı Yalova İl Millî̇ Eğitim Müdürlüğü tarafından bilgi kirliliğinin önlenmesi amacıyla basın açıklaması yapıldı.
“Öğrenciler öğrenme için verimli saat dilimlerinde okulda bulunacak”
Tam gün eğitimle birlikte öğrencilerin sabahın erken saatlerinde okula gelerek akşam geç saatlerde okuldan çıkmayacaklarının belirtildiği açıklamada: “Mevcutta öğrenim gören 893 öğrencisiyle Yalova’da ikili eğitim yapan tek okul olan Atatürk İlkokulunun, Bakanlığımızın tam gün eğitim politikası çerçevesinde eğitim niteliğinin ve sosyal faaliyetlerin artırılması amacıyla tam gün eğitime geçmesine karar verilmiştir.
Yapılan düzenleme ile öğrencilerimiz için daha verimli bir eğitim ortamı oluşturulması ve okul içi etkileşimlerinin artırılması hedeflenmiştir.
Tam gün eğitim, sadece günlük veya haftalık ders saatlerini azaltmak şeklinde değerlendirilecek bir durum değildir.
Tam gün eğitimle birlikte öğrencilerimiz sabahın erken saatlerinde okula gelerek akşam geç saatlerde okuldan çıkmayacak, öğrenme için verimli saat dilimlerinde okulda bulunacaktır. Bu sayede okul içi etkileşim ile sosyal ve bilimsel becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır. Böylece günün tamamında plânlı faaliyetler gerçekleştirecek, ders kazanımlarına ulaşmak için gün içinde daha fazla zaman dilimine sahip olacaklardır.
“Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimleri için imkân oluşturulacak”
Atatürk İlkokulunda tam gün eğitime geçilmesiyle birlikte il merkezimiz için de makul sayılacak şekilde, birleştirme yapılan sınıflarımız için mevcutlar; 3’üncü sınıflarda 32, 4’üncü sınıflarda 28 olacaktır.
Ayrıca ders dışı saatlerde velilerimize ek külfet oluşturmadan gerçekleştirilecek olan ücretsiz kurslarla öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için imkân oluşturulacaktır.
Atatürk İlkokulunun konumu itibarı ile mevcut trafik yoğunluğu ve servis giriş çıkışları Valiliğimiz koordinesinde Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği içinde düzenlenecektir.
Ayrıca Cengiz Koçal Caddesi üzerinde, feribot iskelesinin karşısında hayırsever tarafından yaptırılan okul ile bölgedeki derslik ihtiyacı karşılanacaktır.
Müdürlüğümüzce takip edilen resmî sürecin tamamlanmasıyla birlikte okulumuz eğitim öğretim faaliyetine başlayacaktır.” ifadelerine yer verildi.