Siyaset Haber Girişi : 22 Mayıs 2023 07:56

İmamoğlu’nun Tuzla ziyaretinde HDP tartışması: “Size siyaseti yanlış öğretiyorlar”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla’da pazar ziyareti yaptı. Bir yurttaşın “HDP’yi niye Masa’ya aldınız?” sorusuna İmamoğlu, “HDP masamızda değil, size siyaseti yanlış öğretiyorlar” cevabını verdi.

 

 

HDP tartışması gündem oldu

Pazar ziyareti sırasında bir yurttaş İmamoğlu’na “HDP’yi niye Masa’ya aldınız?” diye sordu. İmamoğlu ise HDP’nin Altılı Masa’da olmadığını belirtti ve “Bizim beş ortağımız var” dedi.

 

Yurttaş, İmamoğlu’nun cevabıyla ikna olmadı ve “Hayır, işbirliği içerisindesiniz, madem sizden değiller nasıl milletvekili çıkardılar?” diye sordu. İmamoğlu ise bu soruya şöyle cevap verdi:

 

“Kendileri aldıkları oylarla milletvekili çıkardılar. Bu durumun bizle ne alakası var? Size siyaseti yanlış öğretiyorlar, gelip burada propaganda yapıyorsunuz. HDP’ye oy vermiş 7 milyon insana ne diyeceksin?”

 

 

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

 

“Beni ne yakar biliyor musun? Senin kalbine biri kötü bir şey sokuyorsa o beni yakar. Başörtüsü konusunda en çok mücadele verenlerden biri şu anki cumhurbaşkanı adayımız. Ben ne istiyorum biliyor musunuz? Bu ülkede herkes birbirini sevsin, gerisi kolay

 

Haber Paula Papureanu